Lid worden is gratis

Lid worden van de bib is gratis voor zowel kinderen als volwassenen. Breng een geldig identiteitsbewijs mee en schrijf je in aan de infobalie.

Kinderen jonger dan 12 jaar hebben toestemming nodig van mama of papa. Lenen gebeurt met de elektronische identiteitskaart (eID). Kinderen jonger dan twaalf gebruiken de KidsID of een bibliotheekpasje.

Hoe inschrijven?
Je kan je inschrijven aan de infobalie van de bib tijdens de openingsuren. Je gebruikt hiervoor je elektronische identiteitskaart als lenerskaart. Beschik je niet over een e-ID of een kids-ID, dan ontvang je een lenerskaart. Deze kaart is persoonlijk.

Wat moet je meebrengen? 

  • identiteitskaart
  • kinderen jonger dan 12 jaar worden enkel ingeschreven met toestemming van de ouders of voogd aan de hand van een door hen ondertekend inschrijvingsformulier
  • personen zonder vaste verblijfplaats in België betalen bij inschrijving een waarborgsom van € 12,50 die onmiddellijk wordt terugbetaald bij het beëindigen van het lidmaatschap. Gebruikers die enkel de PC's van de bib raadplegen hoeven geen waarborg te betalen

Door zich in te schrijven in de bibliotheek verklaart de lener zich akkoord met het reglement van de bibliotheek. Sinds 25 juni 2021 is een nieuw bibliotheekreglement van kracht.