Bieblo

Ontdek het vanaf 25 mei dankzij jouw bib!

Op zoek naar een jeugdboek? Probeer Bieblo eens! Bieblo helpt kinderen tussen 6 en 11 om boeken te zoeken die ze leuk vinden. Je kiest je favoriete onderwerpen en krijgt boekentips die in de bib staan.

Hoe werkt Bieblo?

Tips op maat

Bieblo is speciaal ontwikkeld voor lezertjes tussen 6 en 11 jaar. Kinderen geven eerst hun leeftijd op. Vervolgens krijgen ze illustraties te zien en selecteren 3 thema’s die ze leuk vinden. Een paar keer klikken of swipen geeft hen heel eenvoudig boekentips op maat.

Een overzichtelijke etalage

Voor kinderen is het vaak lastig kiezen uit de rekken. Bieblo geeft hen een ‘smalle’ etalage: hun keuzes leiden tot 8 covers, 8 gevarieerde suggesties. Staat er tussen de 8 leestips geen enkel boek dat hen aanspreekt? Dan kunnen ze de pagina onbeperkt vernieuwen en andere boekentips laten verschijnen. Of gewoon opnieuw beginnen.

Hapklare boeken op het rek

In de bibliotheek is een mooie Biebloboom voorzien met een touchscreen waarop de kinderen volop kunnen swipen en zoeken. De toepassing wordt per bibliotheek gekoppeld aan de catalogus, zodat kinderen enkel suggesties krijgen van boeken die op dat moment in de bib beschikbaar zijn. Sterker nog: een ander kind dat gelijktijdig bezig is met Bieblo krijgt nooit dezelfde resultaten, om te vermijden dat twee kinderen op zoek gaan naar hetzelfde boek. Ze vinden dus gegarandeerd een aanrader die onmiddellijk kan meegenomen worden. Dat is handig!

Bieblo thuis én op school

Wil je voor je bezoek al eens een kijkje nemen of wil je graag dat kinderen hun bibliotheekbezoek voorbereiden? Je kan Bieblo ook van thuis uit of op school raadplegen.

Veel leesplezier en hopelijk tot snel in de bibliotheek!