Bieblo

In de bib staat een boom. Niet zomaar een boom. Het is de Biebloboom!
Je vindt Biebloboom in de jeugdafdeling van de bib.

Bieblo geeft boekentips aan kinderen van 6 t.e.m. 14 jaar die aansluiten bij hun leeftijd en interesses.
En Bieblo stelt nooit teleur, want de boeken zijn altijd aanwezig in de bib op dat moment.

Met Bieblo weet elk kind wat gelezen.

Bieblo boom

Hoe werkt Bieblo?

Tips op maat

Bieblo is speciaal ontwikkeld voor lezertjes tussen 6 en 14 jaar. Kinderen geven eerst hun leeftijd op. Vervolgens krijgen ze illustraties te zien en selecteren 3 thema’s die ze leuk vinden. Een paar keer klikken of swipen geeft hen heel eenvoudig boekentips op maat.

Een overzichtelijke etalage

Voor kinderen is het vaak lastig kiezen uit de rekken. Bieblo geeft hen een ‘smalle’ etalage: hun keuzes leiden tot 8 covers, 8 gevarieerde suggesties. Staat er tussen de 8 leestips geen enkel boek dat hen aanspreekt? Dan kunnen ze de pagina onbeperkt vernieuwen en andere boekentips laten verschijnen, totdat ze vinden wat ze zoeken.

Hapklare boeken op het rek

In de bibliotheek is een mooie Biebloboom voorzien met een touchscreen waarop de kinderen volop kunnen swipen en zoeken. Bieblo is verbonden met de bibliotheekcatalogus, zodat kinderen enkel suggesties krijgen van boeken die op dat moment in de bib beschikbaar zijn. Sterker nog: een ander kind dat gelijktijdig bezig is met Bieblo krijgt nooit dezelfde resultaten, om te vermijden dat twee kinderen op zoek gaan naar hetzelfde boek. Ze vinden dus gegarandeerd een aanrader die onmiddellijk kan meegenomen worden. Dat is handig!

Bieblo thuis én op school

Wil je voor je bezoek al eens een kijkje nemen of wil je graag dat kinderen hun bibliotheekbezoek voorbereiden? Dan kan je Bieblo ook van thuis uit of op school raadplegen.

Veel leesplezier en hopelijk tot snel in de bibliotheek!