Vanaf 25 mei gaat jouw bibliotheek terug open.
Gezien de voorzorgsmaatregelen, kunnen we maar een beperkt aantal mensen tegelijk toelaten in onze bibliotheek.
Daarom verlengen we onze AFHAALDIENST & BIB AAN HUIS (voor minder mobiele mensen).

Om dit zo veilig en gestructureerd mogelijk te laten verlopen, zijn een aantal regels nodig.

Afhaalbib

Aanvraag materialen

• De afhaalbib staat open voor alle leden van de bibliotheek van Ronse.
    Niet-leden die toch gebruik willen maken van de afhaalbib moeten ons eerst telefonisch of per mail contacteren.
  • Het gebruik van de afhaalbib is gratis.
  • Je vult dit formulier in op onze website.
    Hierop vermeld je de gevraagde materialen en geef je ook enkele reservematerialen door.
    Kijk wel eerst in onze catalogus of het materiaal aanwezig is.
    Het is ook mogelijk om ons een pakket te laten samenstellen (geef dan wel je voorkeuren door).
  • Reserveren van uitgeleende materialen is NIET mogelijk.
  • Afhalen kan op woensdag (tussen 13.30-17u.) en zaterdag (tussen 9u. en 12u.). Je ziet op dit formulier de beschikbare afspraken staan; per tijdslot worden slechts een beperkt aantal klanten toegelaten. Je kiest een beschikbaar tijdslot.
    Het is mogelijk om voor meerdere gezinsleden materialen op te halen op hetzelfde moment; er kan wel slechts 1 persoon dit pakket ophalen.
  • Als je niet over de mogelijkheid beschikt om dit formulier in te vullen, kan je ons telefonisch (055 23 28 62) of via mail (bibliotheek@ronse.be) bereiken en dan helpen we jullie op die manier verder.
  • Het materiaal wordt beperkt tot 10 boeken/strips en 10 cd’s/ dvd’s/luisterboeken/taalcursussen per klant
    Het absolute maximum is dus 20 materialen per klant.
  • Na het indienen van het formulier krijg je een kopie van je aanvraag ter controle via e-mail. Zodra jouw bestelling klaar ligt, krijg je een extra bevestigingsmail van ons. Je wacht dus best op de tweede e-mail alvorens naar de bib te komen.

GA HIER NAAR HET FORMULIER

Afhalen materialen

• Op het afgesproken tijdstip kom je (alleen) naar de bibliotheek.
    (Gelieve zich aan het gekozen tijdslot te houden voor een vlot verloop)
  • Je meldt je aan aan de zij-ingang van de bibliotheek (glazen deur polyvalente zaal).
  • Er wordt slechts 1 klant tegelijk in de bibliotheek toegelaten.
    Je wacht dus buiten tot de vorige klant de bibliotheek verlaten heeft, met inachtneming van de social distancing maatregels.
  • De pakketten zullen klaar staan per klant, met de vermelding van jouw naam.
  • Neem zelf een zak / doos mee om het materiaal in te stoppen.
  • Er zal in de zaal iemand aanwezig zijn van de bibliotheek, maar op een veilige afstand.
    Deze medewerker is daar enkel ter controle, maar helpt in geen geval mee met het dragen van de materialen.
    Er kunnen ook geen extra materialen gevraagd worden op dat moment.
  • De bib zelf is niet toegankelijk (je kan dus bv. geen kranten lezen).
  • Kom niet langs in de bibliotheek als je je ziekt voelt. Laat dan iemand anders jouw pakket afhalen.

Inleveren materialen

• ​Inleveren van bibmaterialen is ook mogelijk zonder afhalen van nieuw materiaal.
  • Inleveren kan enkel tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
  • De lener komt met het in te leveren materiaal naar de ingang van het afhaalpunt (cyberruimte).
  • Als er iemand binnen is, wacht de lener buiten (met inachtneming van de social distancing).
  • Eenmaal binnen plaatst de lener zelf het materiaal op de aangeduide kar.
  • Het materiaal blijft 72u in quarantaine en wordt nadien pas ingenomen; er kan op moment van inleveren dus niet nagekeken worden of alles in orde is en er geen materiaal meer achterblijft.
  • Na 72u neemt een medewerker het materiaal binnen en controleert op dat moment of alles in orde is; bij eventuele beschadigingen zal de klant bij een volgend bezoek hierop aangesproken worden.
  • Opgelet: onze brievenbus is GEEN inleverbus!
  • Indien gewenst kan je nadien zelf nieuw materiaal ontlenen. Je dient dan wel via de hoofdingang terug naar binnen te gaan.
    Je wacht buiten in de rij aan de hoofdingang tot een medewerker zegt dat je naar binnen kan.
Bib aan huis

Voor onze minder mobiele klanten en klanten uit de risicogroepen, organiseren we een bib aan huis.

Hoe werkt de Bib aan huis?

• Deze dienst staat ENKEL open voor inwoners van Ronse.
  • Het gebruik van de Bib aan huis is gratis.
  • Materialen kan je aanvragen via mail of telefoon.
  • Er wordt dan ook een concreet tijdstip afgesproken.
  • De materialen worden tot aan de deur gebracht.
  • Inleveren is hierbij niet mogelijk.

DOE HIER JE BIB AAN HUIS AANVRAAG

Opgelet!

Aangezien er indicaties zijn dat het coronavirus drie dagen overleeft op plastic en onze materialen geplastificeerd zijn, nemen we de nodige voorzorgsmaatregelen. We hanteren een strikte handhygiëne en dragen handschoenen waar nodig.

Mogen we vragen dezelfde handhygiëne toe te passen wanneer je thuis de uitgeleende materialen leest, bekijkt of beluistert.

Het bibteam