Als lezen moeilijk(er) gaat

Beginnende lezer? Vind je lezen niet leuk?
Moeilijke lezer? Dyslexie? Slechtziend?
Spelenderwijs lezen?

Dit alles mag je niet weerhouden om van het aanbod van de bib te kunnen genieten!

Iedereen die niet of moeilijk het gedrukte aanbod van de bib kan lezen, kan tóch bij ons terecht voor een specifiek aanbod. Zo kunnen mensen die bijvoorbeeld blind of slechtziend zijn, dyslexie hebben, aan MS of afasie lijden ook aangepaste lectuur uitlenen.

TAALPUNT NEDERLANDS

Taalpunt teaser

Materialen om Nederlands te oefenen

Je vindt er allerlei materialen om je Nederlands te oefenen.

Het Taalpunt Nederlands richt zich op anderstalige nieuwkomers en Belgen die hun Nederlands willen verbeteren.

MAKKELIJK LEZEN

Open boek

Leesplezier voor iedereen die moeite heeft met lezen

We hebben alle “makkelijk lezen”-boeken, dus boeken in eenvoudige taal voor volwassenen in de leeszaal geplaatst. Zowel Nederlandstalige, Franstalige als Engelstalige boeken zijn hier terug te vinden.

GROOTLETTERBOEKEN

grootletterboeken.jpg

Boeken met grote letters

Grootletterboeken zijn speciale boeken met extra grote letters, bedoeld voor wie moeilijk kleine letters kan lezen. In de collectie van de bibliotheek zitten zowel romantische verhalen, thrillers, streekromans als literaire werken. Binnen elk genre zijn er grootletterboeken beschikbaar. Bovendien wordt de collectie regelmatig vernieuwd.

DAISY ONLINE

luisterboeken & daisy

Daisy luisterboeken

Daisy-boeken zijn luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Lezen kan vanaf nu altijd, ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Je kan de voorleessnelheid bepalen, bladeren door je luisterboek en nog veel meer!

HOORCOLLEGES

hoorcolleges

Luister vanaf nu naar de hoorcolleges van Home Academy.

Klussen met Jean Paul Van Bendegem? Afwassen met Johan Braeckman? Samen in de file staan met Marc Reynebeau? Reizen met Etienne Vermeesch? Dat kan! Dankzij de bib kun je gratis genieten van Home Academy, een online streamingdienst voor hoorcolleges.

WABLIEFT KRANT

Wablieftkrant stapel

​​​​​​​Elke woensdag het nieuws in duidelijke taal

Heb je het soms moeilijk om teksten te lezen of ben je het Nederlands nog aan het oefenen? Dan is de Wablieft-krant lezen een ideale oefening.

PODCAST

Podcast microfoon radiostudio

Audio-on-demand

Boeken van de bib kan je lenen en lezen, luisterboeken kan je lenen en beluisteren. Ook online kun je luisterboeken streamen of downloaden. Maar luisterde je al eens naar een podcast?