Aftellen naar .. een vernieuwde bib

Wie regelmatig de bibliotheek bezoekt of de sociale media van Stad Ronse volgt, zal het wellicht al opgemerkt hebben. Er wordt hard gewerkt in en aan de bibliotheek. De dames van de bib kregen de afgelopen weken al heel wat gezelschap van de mannen van de technische dienst. Ook de komende periode zal er nog veel beweging zijn. Alle werkzaamheden kaderen binnen het grote vernieuwingsproject van de bibliotheek. Niet alleen krijgen de bibliotheekruimtes een make-over, er zal ook gewerkt worden met een gloednieuw uitleensysteem. De bib zal meer dan ooit een warme, uitnodigende plek van ontmoeting, educatie, ontspanning en cultuur zijn. Maar voordat het zover is, zal de bib ook even de deuren moeten sluiten.

Wij zijn gesloten:
van maandag 10 mei tot en met vrijdag 25 juni.

Hoe lang blijft de bib dicht?

De bibliotheek zal gesloten zijn van maandag 10 mei tot en met vrijdag 25 juni.
De materialen worden automatisch verlengd tot en met 17 juli (3 weken na heropening).
Het is in die periode niet mogelijk om de bibliotheek te bezoeken om zelf materialen te kiezen, de pc’s te gebruiken en te kopiëren.

Maar niet getreurd! Om jullie te voorzien van voldoende lees-, kijk- en luistervoer, kan je vanaf nu meer materialen uitlenen op één lenerskaart.
Je kan nu 20 boeken (i.p.v. 10) en 20 strips/tijdschriften (i.p.v. 10) tegelijk uitlenen. De uitleenvoorwaarden voor de overige materialen blijven gelijk.

Opgelet! Tijdens de sluiting kunnen de collectie non-fictie volwassenen en de strips voor volwassenen niet uitgeleend worden.
Sla dus snel je voorraad in.

Reden

Werken_Helm

Waarom sluit de bib?

De bibliotheek is gesloten van maandag 10 mei tot en met vrijdag 25 juni voor de overstap naar zelfuitleen en de herinrichting van enkele ruimtes in de bib.

Afhaalbib

Kan ik nieuw materiaal meenemen?

Nieuw materiaal lenen is de komende weken enkel mogelijk via onze afhaalbib. Het materiaal dat je al in huis hebt mag je gerust langer bijhouden zonder er boete voor te krijgen, dat werd voor jou al door ons verlengd tot 17 juli.

Opgelet! Tijdens de sluiting kunnen de collectie non-fictie volwassenen en de strips voor volwassenen niet uitgeleend worden.

Moet ik mijn bibmateriaal terugbrengen tijdens de sluiting?

Je mag je materiaal gerust thuis houden tijdens de sluitingsperiode.
Alles werd door ons automatisch tot 17 juli 2021 verlengd (er wordt geen extra verlenging aangerekend).

Wil je toch je materialen vroeger inleveren?

Dat kan zonder afhalen van nieuw materiaal op:
woensdag van 14u. tot 17u. en op vrijdag van 15u. tot 19u.

Kan ik de bib contacteren?

Heb je een dringende vraag die hier niet tussen staat? Stuur jouw vraag naar de bib.
Wij blijven telefonisch bereikbaar (055 23 28 62) tijdens de kantooruren (9u.-12u. & 13u30-16u.).

Heropening bibliotheek:
zaterdag 26 juni

Ben je heel benieuwd naar hoe de "nieuwe bib" er zal uitzien?
Vanaf zaterdag 26 juni om 9u. zal de bibliotheek weer open zijn voor publiek.
Meer info over de heropening volgt.

Kan je niet wachten?

Volg dan zeker de werkzaamheden en het verloop van de herinrichting op onze sociale media en website.
Zo blijf je op de hoogte van het reilen en zeilen in de bib.

Zelfscanbalie

Eenvoudig en snel

Voortaan kan je alle verrichtingen: inleveren, uitlenen en verlengen zelf via onze zelfscanbalie.

Reservaties, prints, boetes ... regel je heel eenvoudig en snel aan de betaalautomaat.

Aan de infobalie kan je terecht met al je vragen, om je in te schrijven in de bib, reserveringen op te halen of aankoopsuggesties te doen.

Zorg wel dat je steeds je identiteitskaart of bibliotheekpas bij de hand hebt.

Inleverbus

Inleverbus bib

24u./24u. - 7d./7d.

Vanaf 26 juni 2021 nooit nog voor een gesloten deur om materialen in te leveren via onze inleverbus.

Ontmoeting, educatie en ontspanning

‘Meer dan boeken alleen’

De vernieuwing van de bibliotheek heeft als doel nog meer te kunnen inzetten op een totale beleving van de bibliotheek.
Het zal voor jullie nóg aantrekkelijker zijn om in de bib te verblijven voor ontmoeting, activiteiten, ontspanning en educatie.
Bibliotheekmedewerkers krijgen hierdoor meer tijd om achter de schermen een gevarieerd activiteitenaanbod voor jong- en oud uit te werken, maar ook de collecties blijven groeien, evolueren en digitaliseren. De medewerkers blijven steeds paraat om al je vragen te beantwoorden.

Kan ik de bib contacteren?